Ingatlanadó és egyéb illetékek

Értesítjük a lakosokat, hogy az ingatlanok (telkek, házak, nyaralók, garázsok, kertek tulajdonosainak január végéig be kell jelenteniük a Községi Hivatalon, ha az ingatlanadó szempontjából valamilyen változás történt (azaz ingatlant vettek, eladtak, hozzáépítettek, lebontottak, kolaudáltak, stb.). Kérjük, hozzák magukkal az adásvételi szerződéseket, és más a tulajdonjogot igazoló okmányokat is.

Felhívjuk a kutyatartók figyelmét, hogy január végéig írásbeli felszólítás nélkül kötelesek bejelenteni, ha a tartott kutyák létszámában változás történt.

Garamkövesd Község a benyújtott írásbeli kérelem és a benyújtott dokumentumok alapján csökkenti a kommunális adó díjat, amennyiben:

a) az adózó középiskolai ill. egyetemi hallgató és nem tartózkodik a községben, valamint a kommunális adó csökkentéséről szóló kérvényt és iskolalátogatásról szóló igazolást nyújt be (ha külföldi iskoláról van szó).

b) az adózó a munkanapokon foglalkozása miatt nem tartózkodik község területén, valamint kommunális adó csökkentéséről szóló kérvényt és a munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolást nyújt be.

Amennyiben 2019. január 31.-ig nem nyújtja be a díjcsökkentéshez szóló kérvényt és igazolásokat, a díjcsökkentési joga lejár.

Back to top