Ingatlanadó és egyéb illetékek

Értesítjük a lakosokat, hogy az ingatlanok (telkek, házak, nyaralók, garázsok, kertek tulajdonosainak január végéig be kell jelenteniük a Községi Hivatalon, ha az ingatlanadó szempontjából valamilyen változás történt (azaz ingatlant vettek, eladtak, hozzáépítettek, lebontottak, kolaudáltak, stb.). Kérjük, hozzák magukkal az adásvételi szerződéseket, és más a tulajdonjogot igazoló okmányokat is.

 

Felhívjuk a kutyatartók figyelmét, hogy január végéig írásbeli felszólítás nélkül kötelesek bejelenteni, ha a tartott kutyák létszámában változás történt.

 

Garamkövesd Község a benyújtott írásbeli kérelem és a benyújtott dokumentumok alapján csökkenti a kommunális adó díjat, amennyiben:

  1. a) az adózó középiskolai ill. egyetemi hallgató és nem tartózkodik a községben, valamint a kommunális adó csökkentéséről szóló kérvényt és iskolalátogatásról szóló igazolást nyújt be.
  2. b) az adózó a munkanapokon foglalkozása miatt nem tartózkodik Szlovákia területén, valamint kommunális adó csökkentéséről szóló kérvényt és a munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolást nyújt be.

 

Amennyiben 2019. január 31.-ig nem nyújtja be a díjcsökkentéshez szóló kérvényt és

igazolásokat, a díjcsökkentési joga lejár. Ezért felszólítjuk a tanulókat, akik nem tartózkodnak a községben a munkanapokon és azon lakosokat, akik külföldön dolgoznak, és igényelni szeretnék a kommunális díj csökkentését, hogy a kérvényt az igazolásokkal együtt legkésőbb január 31.-ig szíveskedjenek leadni a Községi hivatalon.

Back to top