Mikor van szüksége a 7 napos tesztre és mikor elég a 14 napos?

A helyettes egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a jelenlegi szlovákiai járványügyi helyzetről az Érsekújvári járás megőrizte a piros színt, és március 22-től, hétfőtől az aktuális rendelet értelmében a következő lesz érvényben:

– munkába és hazaútra annak a munkavállalónak (kivéve az iskolák és az isklai létesítmények alkalmazottjait, ahol továbbra is 7 napos teszt szükséges), aki a munkája jellege miatt nem tudja otthonról végezni a munkáját, a járáson belül köteles 14 napnál nem régebbi negatív teszteredményt felmutatni. Ha a munkavégzés helye a járáson kívül van, akkor 7 napos teszt szükséges. Fontos, hogy legyen mindenkinél munkáltatói igazolás, amely meghatározza a munkavégzés helyét és idejét. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy egyes munkáltatók szigorúbb feltételeket fogadtak el, és még mindig 7 napos tesztet igényelnek.

– a létesítmények beltéri és kültéri területeire, amelyek a kivételek között vannak felsorolva, pl. posta, bank, optika, szerviz, vegytisztító, újságárus, webshop átvételi pontja, gyűjtőudvar, még mindig az van érvényben, hogy a 7 napnál nem régebbi negatív teszteredménnyel kell rendelkezni.

– a természetbe, beleértve az egyéni sportokat, az Érsekújvári járásban nem kell teszt.

– tilosak a rekreációs célú külföldi utazások is.

– az óvodába vagy általános iskolába járó gyermekek szüleinek továbbra is 7 napnál nem régebbi teszt szükséges.

Back to top