Népszavazás 2023

Tisztelt polgártársak!

Értesítjük Önöket, hogy 2023. január 21-én kerül sor a népszavazásra, mely községünkben egy választási körzetben, a kultúrházban lesz megtartva szombaton, 7:00 órától 22:00 óráig.

A népszavazás során a következő kérdésre lehet válaszolniuk a polgároknak:

„Egyetért azzal, hogy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa választási időszakának idő előtti befejezése vagy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának határozatával, mégpedig a Szlovák Köztársaság Alkotmányának módosításával valósuljon meg?“

A népszavazási kérdés pontos és teljes megfogalmazása tartalmazza az alkotmány konkrét paragrafusainak felsorolását is, amiken keresztül az említett változás megvalósítható – ezek a szavazólapokon fel lesznek tüntetve.

A népszavazáson minden 18. életévét betöltő állampolgár részt vehet. Szavazni csak érvényes személyazonossági igazolvánnyal lehet, tehát kérjük hozzák magukkal!

Mozgóurnát kérhet az a választópolgár, aki egészségi állapota vagy fogyatékossága miat gátolt mozgásában. Mozgóurna iránti igényüket kérjük jelezzék a községi hivatalon.

Lehetősége lesz szavazni a COVID-19 betegség miatt karanténba került választópolgároknak és a velük egy háztartásban elő személyeknek is. A speciális választási bizottság tagjai kérésre mozgóurnával keresik fel öket. A karanténban lévő személyek a speciális mozgóurna iránti igényüket csak telefonon jelenthetik be, azt is legkésőbb 2023. január 20-án, azaz pénteken 12.00 óráig a 035/ 6913 121-es telefonszámon.

Kérjűk Önöket, hogy éljenek szavazati jogukkal és szombaton minél nagyobb számban vegyenek részt.

 

Back to top